Stichting TrOost Groningen organiseert “OP HET LEVEN”

Op zaterdag 22 september a.s. kan men de natuurbegraafplaats Reiderwolde bezoeken. Tijdens een wandeling in dit prachtige gebied ervaart men de mogelijkheden van troost aan de hand van bijvoorbeeld verschillende kunstenaars, een wandelcoach en anderen die verbonden zijn aan het thema: “Op het leven”.

Op deze dag staat centraal: Hoe ga je verder na een verdrietige periode in je leven, hoe pak je de draad weer op, wat geeft je steun en waar vind je troost bij?

Er worden uiteenlopende ideeën gegeven die kunnen inspireren en steunen.

Zo kan men in de Harbourclub bijvoorbeeld luisteren naar muziek of emoties op papier zetten in de vorm van een verhaal of gedicht. Sommigen vinden het fijn om te horen dat men niet de enige is die dit ervaart en is het praten met lotgenoten waar men naar zoekt. Wij bieden op deze dag inspiratie met muzikanten, ervaringsdeskundigen, lotgenoten en meer.

Natuur is deze dag ook een essentieel onderdeel. Tijdens een klankschalen- of handpanconcert op een rondvaart- en fluisterboot door het water van Oldambt, kan men de natuurbegraafplaats Reiderwolde bezoeken. Tijdens een wandeling in dit prachtige gebied ervaart men de mogelijkheden van troost aan de hand van bijvoorbeeld verschillende kunstenaars, een wandelcoach en anderen die verbonden zijn aan het thema.

Terug in de Harbourclub is er de mogelijkheid om gezamenlijk soep en brood te eten onder het genot van zang en muziek. Daarna is er een voorstelling van een zandtekenaar.

We sluiten deze dag rond 20.00 uur memorabel af met sprookjesachtige lichtjes drijvend in de haven van Winschoten waarbij iedereen zijn of haar wens kan doen.

Tijd: 14.00 – 20.00 uur.

Ticket 1: € 5,- (entree Harbourclub, koffie en bus v.v. naar natuurbegraafplaats)

Ticket 2: € 10,- (entree Harbourclub, koffie, bus en boottocht met concert naar of vanaf de natuurbegraafplaats)

Voor meer informatie: Troost en Meer 06-42732107

We raden aan het concert van te voren te reserveren. Vanaf 1 september zijn de kaarten verkrijgbaar bij De Harbourclub en Troost & Meer.

De stichting TrOost Groningen biedt ondersteuning, informatie en herdenking mogelijkheden bij verlies en rouw. Zij organiseert onder andere lezingen, Wereldlichtjesdag en Allerzielen Winschoten. Het bestuur bestaat uit Marian Ek, Wendy Nieuwenhuis, Jack Buter, Jeroen Schaaf en Alberta

<