Gedenktekens

De plaatsing van grafaanduidingen, gedenktekens, vindt plaats met gebruikmaking van natuurlijke, materialen die van nature in het gebied voorkomen zoals zwerfstenen, boomstammen, boomwortels, takken, struiken of wilde planten.

Inheemse bomen

Een inheemse boom kan dienen als grafmonument. De te planten gedenkboom moet passen in het bosbeheer. Het is niet toegestaan zelf een boom te planten. Na overleg wordt deze besteld en geplant door de beheerder.De kosten zijn afhankelijk van uw wensen.

Inheemse struik

Een inheemse struik in overleg en overeenstemming met de beheerder.

Wilde planten

Bijvoorbeeld stinzenplanten, margrieten, lelietjes van dalen in overleg met de beheerder.

Boomschijf

Een houten boomschijf, machinaal of handmatig vormgegeven met een inscriptie. Het mag niet gelakt, geverfd of geprepareerd zijn. De schijf mag eenmalig met plantaardige olie worden behandeld. Deze schijf wordt uitsluitend geleverd door de beheerder.

Zwerfkei

Een zwerfkei van maximaal 35 cm doorsnee met (indien gewenst) een sobere ingekerfde inscriptie. De zwerfkei wordt uitsluitend aangeleverd en besteld bij de beheerder met de gewenste inscriptie. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. U kunt deze opvragen bij de beheerder. Er mogen sinds 1-1-2016 geen plaatjes op grafmonumenten en zwerfkeien worden bevestigd.

Zelfgeplaatste zwerfkeien of boomschijven of andere niet toegestane materialen zullen worden verwijderd.

Meer informatie

Het reglement en de richtlijnen (PDF).

<