Wat is natuurbegraven?

Wat is natuurbegraven? Begraven in de vrije natuur, onder een boom, in een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Natuurbegraven, het kan in het nieuwe natuurgebied Reiderwolde nabij Blauwestad.

Een natuurlijke begrafenis, ook wel bekend als bos-, groene, of ecologische begrafenis is een alternatieve uitvaart. Natuurbegraven is voor mensen die houden van de natuur en het milieu. De begraafplaats is voor iedereen, ongeacht hun religieuze overtuiging.

De natuurbegraafplaats en het graf wordt onderhouden op een ecologische, milieuvriendelijke wijze om een informele plaats te creëren waar zowel mens, dier als plant voordeel bij heeft. Er zijn geen rijen en grafstenen te vinden. Er is volop vrijheid een plek uit te kiezen en te reserveren in dit uitgestrekte gebied van 90.000 m2 waar een uitgebreid wandelpadenstelsel is aangelegd met rust- en picknickbanken. In het openlucht- of natuurtheater kan een plechtigheid plaatsvinden. U kunt in alle rust afscheid nemen van een dierbare overledene.

Duurzaamheid

Zoals de mens deel uitmaakt van de kringloop van de natuur, maakt ook het natuurgraf er deel van uit. De materialen en de grafmarkeringen zijn duurzaam en milieuverantwoord. Alles wat bij natuurbegraven wordt gebruikt, bevordert de leefbaarheid van bos, natuur en landschap. Het natuurlijke houdt in dat we geen grafstenen, aangelegde grafperken en andere versieringen aantreffen op Reiderwolde. Een boom, struik of natuurlijk element met daarop eventueel een minimale tekst markeert de plek van het natuurgraf.

Eeuwige grafrust natuurbegraven reiderwolde6 natuurbegraven Kies uw eigen plek natuurbegraven

Geen zorgen voor nabestaanden

Een graf of urnengraf op natuurbegraafplaats Reiderwolde zal nooit worden geruimd. Daarom hoeven uw nabestaanden het grafrecht nooit te verlengen. Mede hierdoor is natuurbegraven op Natuurgraafplaats Reiderwolde aanzienlijk goedkoper en duurzamer dan op reguliere begraafplaatsen. Met de aankoop van een natuurgraf betaald u voor 250 jaar mee aan het onderhoud van dit prachtige gebied!

Eeuwige grafrust

Een belangrijk kenmerk van deze natuurbegraafplaats is eeuwenlange grafrust. Graven in Reiderwolde worden niet geruimd. Hier gaat u voor altijd op in de natuur.

Kies uw eigen plek

Begraven in de vrije natuur, onder een boom, op een open plek in het bos of in de nabijheid van water. U heeft de mogelijkheid om een plek te reserveren.

Geef uw ceremonie vorm

In ons buitenlucht theater kunt u voorafgaand of ter afsluiting van de begrafenis een afscheidsceremonie houden.

Ook kunt u er voor kiezen in een mooie locatie die zich daarvoor leent of waar de overledene graag kwam een afscheidsdienst te houden om vervolgens uw dierbare naar zijn laatste rustplaats in de natuur te brengen.

Omhulsel

Het omhulsel of de kist is van biologisch afbreekbaar materiaal, liefst zonder metalen verbindingen.

De urn

De as wordt of verpakt in een milieuvriendelijke afbreekbare urn, doek of mand of gestrooid in een urnengraf.

 

reiderwolde8 natuurbegraven reiderwolde7 natuurbegraven

<